Ako ušetriť za infolinku? Vyhľadať telefónne číslo môžete aj sami

„Zavolám na infolinku, veď hádam nebudem telefonovať dlhšie ako minútu..“ – si myslí veľa ľudí. Pravda je však taká, že telefónne číslo za jednu minútu asi len tak rýchlo nikto nevyhľadá. To by infolinka musela nájsť telefónne číslo na prvý šup v telefónnom zozname, čo je síce možné, no málo pravdepodobné.Infolinku ľudia používajú, pretože potrebujú rýchlo získať nejakú informáciu. Ukážeme Vám, ako môžete za nájdenie čísla ušetriť tým, že si ho vyhľadáte sami. Takže, chcem nájsť telefónne číslo, kde by som mal začať?

Vyhľadávanie v telefónnom zozname

Na telefónnom zozname sú zverejnené telefónne čísla zákazníkov mobilných operátorov, ktorí súhlasili so zverejnením ich čísla a mena. Do formulára stačí uviesť meno a priezvisko osoby, alebo názov firmy, pre ktorú potrebujete číslo nájsť. Ak chcete zredukovať počet hľadaných výsledkov, stačí uviesť aj mesto, alebo PSČ. Túto stránku využívajú infolinky ako prvú možnosť, kde číslo nájsť – zvyčajne tu aj končia. Dávajte si pozor na to, ako dlho telefonujete s infolinkou, pretože čím dlhšie telefonujete, tým väčšia bude Vaša mesačná faktúra.  Vyplniť formulár a vyhľadať telefónne číslo môže spraviť každý sám a zadarmo.

vyhľadať telefónne číslo v telefónnom zozname

Zlaté stránky

Ak nepomôže telefónny zoznam, je stále šanca, že hľadanú osobu nájdete na zlatých stránkach.  Ak hľadáte telefónne číslo na firmy, je väčšia pravdepodobnosť že tu ho nájdete – pretože do tohto zoznamu sa firmy môžu pridávať sami.

zlaté stránky telefónne čísla

Vyhľadajte číslo na Google

Tretia možnosť, po ktorej infolinky siahajú ak číslo nenašli v predchádzajúcich dvoch zoznamoch. Aby sme získali tie najrelevantnejšie výsledky, do vyhľadávača zadáme celé meno hľadanej osoby. Ak číslo nenájdete na 1. stránke, nezúfajte, lebo číslo sa môže objaviť na druhej aj tretej stránke. Ak je to stále príliš veľa výsledkov, poprípade nám Google našiel číslo na inú osobu s rovnakým menom, zadáme za meno osoby aj mesto alebo obec, kde osoba býva. Týmto výsledky opäť zredukujeme. Často sa stane, že číslo na osobu môžete nájsť aj v nejakých dokumentoch alebo zmluvách, preto je lepšie si prezrieť aj tie. Veľa krát taktiež môžete nájsť odkaz na bazár, kde hľadaná osoba niečo inzerovala – pri inzerátoch zvyčajne je uvedené aj telefónne číslo osoby.

Napíšte osobe na sociálnej sieti

Ak ste zadali do Google meno a priezvisko tak je veľmi pravdepodobné, že ako prvý výsledok je profil hľadanej osoby na sociálnej sieti – zvyčajne na facebooku. Na profile osoby nenájdete priamo číslo osoby, ale napr. na facebooku môžete využiť funkciu „požiadať o telefónne číslo“ – tým odošlete správu osobe a ona môže potvrdiť alebo zamietnuť Vašu žiadosť. Túto možnosť infolinky zväčša nevyužívajú, ak ich o to priamo nepožiadate.

facebook-vyhladavanie

Vyhľadajte číslo na Skype

Ak nepomohli vyššie uvedené rady, skúste ešte použiť Skype. V skype sa v profile taktiež zadáva číslo a ak užívateľ chce, môže ho zverejniť.

skype

Užitočné tipy

Keď využijete infolinku, majte na mysli tieto veci:

  • infolinky zarábajú podľa toho, ako dlho ostanete na linke
  • snažte sa čo najrýchlejšie hovor ukončiť, ak to operátor zbytočne naťahuje
  • Operátor neoveruje správnosť telefónneho čísla – číslo už nemusí byť funkčné a teda zaplatili ste zbytočne

Tip na záver: Ak už využijete infolinku a nechcete platiť veľa, požiadajte ich o to, aby Vám poslali na e-mail číslo, keď ho vyhľadajú – zmestíte sa tým do jednej minúty a zaplatíte len 1€.

Pridaj komentár

Chcete zistiť, kto vám volal?

Máte zmeškaný hovor? Chcete vedieť meno toho, kto vám volal? Do 3 minút zistíme meno majiteľa telefónneho čísla.

zistiť majiteľa čísla