Ako efektívne vyhľadávať v telefónnom zozname

Pokiaľ hľadáte telefónne číslo osoby na telefónnom zozname, ale nenašli ste ho, tak ešte nezúfajte – je šanca, že sa tam číslo nachádza, len treba vedieť správne hľadať.

Systém vyhľadávania však nie je úplne dokonalý a treba vedieť, ako v ňom hľadať:

  • Zadávajte do vyhľadávania len celé meno, bez titulov (tituly ako Mgr., Ing. nemusia mať osoby pri mene vôbec zapísané a mohlo by sa stať, že číslo nenájdete)
  • Nezadávajte adresu a ani mesto (adresy v telefónnom zozname nemusia byť vždy aktuálne – keby ste zadali aj adresu, ale osoba nemá aktuálne údaje, tak číslo opäť nenájdete. Veľa ľudí taktiež nemá uvedenú  žiadnu adresu pri svojom mene, preto by ich príliš špecifické vyhľadávanie nenašlo)
  • Nepíšte do mena žiadne pomlčky a ani čiarky (mohlo by to opäť negatívne ovplyvniť výsledky hľadania)

Nenašli ste vo výsledkoch žiadne meno? Využite poznatky o konkrétnom človeku, ktoré poznáte:

Je dotyčná  vydatá?

Ak poznáte priezvisko dotyčnej za slobodna, skúste ho zadať spolu s krstným menom – možno si priezvisko ešte u operátora nezmenila a nájdete ju pod starým menom

Číslo môže byť taktiež registrované na manžela dotyčnej – častý prípad je, že manžel má v rodine výhodný paušál a všetky čísla v rodine vlastní on.

Je osoba podnikateľ?

V tom prípade môže byť jeho číslo ukryté pod názvom jeho spoločnosti – skúste na orsr.sk vyhľadať, či má osoba spoločnosť (s.r.o. alebo a.s.). Názov spoločnosti zadajte do vyhľadávania – je šanca, že číslo nájdete.

Je osoba mladistvá?

V tom prípade môže byť číslo registrované na rodičov (otca/mamu) – do vyhľadávania zadajte len priezvisko dotyčnej osoby (v mužskom a potom aj ženskom rode – napr. Novák | Nováková). Vo výsledkoch hľadajte osoby, ktoré bývajú na rovnakej adrese ako ten, ktorého hľadáte. Následne si môžete zistiť, kto číslo používa.

Chcete zistiť, kto vám volal?

Máte zmeškaný hovor? Chcete vedieť meno toho, kto vám volal? Do 3 minút zistíme meno majiteľa telefónneho čísla.

zistiť majiteľa čísla