6 TIPOV, kde rýchlo nájdete telefónne číslo osoby podľa mena

Potrebujete nájsť kontakt na osobu, ktorej telefónne číslo nepoznáte? Pokiaľ nehľadáte zrovna kontakt na podnikateľa, tak sa nejedná o zrovna jednoduchú úlohu. Poznáme však zopár tipov, ktoré sa vám pri hľadaní zídu.

Telefónny zoznam

Najjednoduchšia prvá voľba, ktorú treba vyskúšať, pokiaľ hľadáte telefónne číslo osoby podľa mena, je telefónny zoznam. Do telefónneho zoznamu sa pridávajú iba čísla osôb, spoločností a inštitúcií, ktoré súhlasili so zverejnením.

Vyhľadávanie na tel. zozname však nie je úplne dokonalé a preto treba používať aspoň tieto základné princípy:

  • Hľadajte vždy len celé meno, bez titulov (na diakritike nezáleží)
  • Nezadávajte presnú adresu a ani mesto
  • Nepíšte do mena žiadne pomlčky a ani čiarky

Na našom blogu sme spísali detailné rady, ako efektívne vyhľadávať v telefónnom zozname

Aplikácia TrueCaller

Truecaller – hľadanie čísla podľa mena

Je to aplikácia (dostupná na platformách Android a iOS), ktorá využíva databázu zdieľaných kontaktov jej používateľov. Je určená predovšetkým na identifikáciu neznámych čísel, ale umožňuje aj vyhľadávanie čísla podľa mena (pre vyhľadávanie musí byť aj hľadaná osoba užívateľom aplikácie). Stačí zadanie mena do vyhľadávacieho poľa.

Vyhľadávače – Google, Bing

Najjednoduchší spôsob je zadať celé meno osoby + mesto v úvodzovkách, napríklad:

“Jozef Novák, Bratislava”

Úvodzovky zaručia, že vyhľadávač zredukuje všetky nepodstatné výsledky vyhľadávania len na tie, kde sa vyskytuje v blízkej zhode meno a adresa. Ak chceme byť ešte viacej špecifický, môžeme zredukovať výsledky vyhľadávania len na slovenské weby, napr.:

“Jozef Novák, Bratislava” site:sk

Google sa snaží najmä vďaka novému nariadeniu o ochrane údajov schovávať čo najviac výsledkov vyhľadávania, ktoré obsahujú osobné údaje – preto odporúčame rovnaký postup aplikovať aj vo vyhľadávači Bing.

Zlaté Stránky

zlaté stránky telefónne čísla

Ak nepomôže telefónny zoznam, je stále šanca, že hľadanú osobu nájdete na zlatých stránkach, nakoľko obsahuje väčší počet záznamov ako telefónny zoznam.

Facebook Messenger

Spätne sa síce k číslu na messengeri nedopátrate, ale môžete cez aplikáciu dotyčnému priamo zavolať cez aplikáciu aj bez toho, aby ste jeho číslo poznali. Stačí vyhľadať v aplikácií profil osoby.

Sociálne siete

Okrem vyššie uvedených tipov môžete skúsiť vyhľadať osobu aj na rôznych sociálnych sieťach (Instagram, Twitter). Často sa stáva, že ľudia uvedú svoje kontaktné údaje vrátane telefónneho čísla vo svojich profiloch. Stačí použiť vyhľadávaciu funkciu na konkrétnej sociálnej sieti a vyhľadať meno osoby, ktorej telefónne číslo hľadáte.

Chcete zistiť, kto vám volal?

Máte zmeškaný hovor? Chcete vedieť meno toho, kto vám volal? Do 3 minút zistíme meno majiteľa telefónneho čísla.

zistiť majiteľa čísla