Volá neznáme číslo? S touto aplikáciou zistíte, komu patrí!

Ak vám zavolá neznáme číslo, tak je to buď známy, ktorý volá z iného telefónu, alebo je to otravný marketingový hovor – ako ho ihneď odhaliť?

Tento kratší blog bude tak trochu neplatená reklama pre zahraničnú mobilnú aplikáciu Truecaller, ktorá bola už spomenutá v predošlom článku. Poďme sa ale pozrieť aj na jeho ďalšie funkcie, ktoré sú veľmi užitočné a môžu vám ušetriť čas a nervy.

Neznáme číslo? Použite aplikáciu truecaller

K veci: s touto nainštalovanou mobilnou aplikáciu zistíte vlastníka neznámeho čísla priamo v momente, kedy volá. Aplikácia vás priamo upozorní na to, či je číslo nebezpečné, alebo či je to marketingový hovor.

Truecaller - aplikácia na odhalenie neznámeho čísla
Truecaller – aplikácia na odhalenie neznámeho čísla

Ako aplikácia pozná, kto je vlastník čísla

Truecaller je v podstate rozsiahla databáza telefónnych čísel tvorená užívateľmi aplikácie. Podmienkou pri inštalovaní aplikácie je to, že dostane prístup do vášho zoznamu kontaktov v telefóne. Takto sa databáza aplikácie neustále rozširuje. Je to zahraničná aplikácia, ale používa ju taktiež nespočetne veľa slovenských užívateľov. Uživatelia môžu taktiež priamo nahlásiť číslo ako spam – teda ako marketingový hovor alebo ako číslo, ktoré ľudí obťažuje.

Vďaka aplikácií taktiež dokážete zistiť, či vám práve volá kamarát či známy – podľa toho, či má aplikácia v databáze aj jeho číslo.

Dokáže zistiť, komu patrí číslo

Ak si aplikáciu neplánujete nainštalovať, aj tak vám dokáže poslúžiť. Dá sa na jej webe spätne zistiť vlastník čísla.

Truecaller - neznáme čislo - spätné vyhľadávanie
Truecaller – neznáme čislo – spätné vyhľadávanie

Aplikácia je dostupná pre zariadenie iPhone, Android aj Windows Phone. Odkazy na stiahnutie nájdete na ich oficiálnom webe. Aplikácia sa neustále rozširuje a s ňou aj jej sieť kontaktov.

Pridaj komentár

Chcete zistiť, kto vám volal?

Máte zmeškaný hovor? Chcete vedieť meno toho, kto vám volal? Do 3 minút zistíme meno majiteľa telefónneho čísla.

zistiť majiteľa čísla